Uncategorized

Ish-deputieti në Holandë, anti-islamist ka ndërruar fenë dhe është bërë mysliman

Ish-deputeti i ekstremit të djathtë në Holandë, Joram van Klaveren, ka ndërruar fenë dhe është bërë mysliman. Van Klaveren ishte kritik i Islamit për vite, por ka ndryshuar rrënjësisht mendjen e tij, pasi që ka hulumtuar fenë myslimane për nevoja të librit i cili do ta kritikonte këtë fe.
Van Klaveren, i cili vjen nga një mbetjet protestante-krishtere, ka qenë në Shtëpinë e Ulët për katër vjet që nga viti 2010 për PVV. Në vitin 2014 ai shpërtheu me partinë e antiislamistit Geert Wilders, por tash ka ndërruar pikëpamjet rrënjësisht.