Lajme

 Hill: Marrëdhëniet ndërmjet SHBA-së dhe Serbisë janë të forta

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Serbi, Christopher Hill, tha se Serbia dhe Amerika janë si dy miq që kanë ndarë rrugët e tyre në të kaluarën, por tani janë sërish bashkë dhe mesazhi i tij është se suksesi i Serbisë është në interes të SHBA.

Hill, në pritjen me rastin e 4 korrikut, Ditës së Pavarësisë së SHBA-së, theksoi se “njëri shok flet për të kaluarën dhe tjetri për të ardhmen”, por e rëndësishme është që të jenë sërish bashkë dhe të tregojnë respekt dhe mirëkuptim.

“Marrëdhëniet tona dypalëshe janë komplekse, por nuk ka dyshim se ato po përparojnë kurrë më shpejt. Durimin nuk e kam konsideruar kurrë si një virtyt të veçantë dhe kjo shihet nga fakti që festën e 4 korrikut e festojmë më 29 qershor”, tha Hill.

Hill tha se marrëdhëniet e forta ndërmjet SHBA-së dhe Serbisë janë të rëndësishme për të gjithë dhe se ato duhet të kontribuojnë për paqen dhe sigurinë në këtë rajon, i cili është i rëndësishëm për Evropën, si dhe për tejkalimin e problemeve të së kaluarës dhe përpjekjen për një të ardhme më të mirë.