Lajme

Gjithnjë e më shumë njerëz po shpërngulen në këtë vend: Paga mesatare 4650 euro!

Më herët, destinacioni i zgjedhur i shumë njerëzve do të ishte Suedia, por nuk është më kështu.

Është më e avancuar se Suedia dhe Danimarka, që së bashku me to përbëjnë “treshen” e pasur të Europës Veriore, madje është përpara Finlandës.

Megjithatë, nuk janë vetëm qytetarët e vendeve më pak të zhvilluara që njohin përfitimet e Norvegjisë, sepse gjithnjë e më shumë finlandezë po lëvizin në Norvegji në kërkim të fitimeve më të mira.

Sipas të dhënave aktuale, që nga tremujori i dytë i vitit 2023, paga mesatare në Norvegji është 54,000 korona në muaj, ose rreth 4,650 euro.

Më parë, destinacioni i tyre do të ishte Suedia, por nuk është më kështu. Migrimi i finlandezëve në Norvegji, ku emigruan rreth 400 deri në 500 njerëz ndër vite, në përgjithësi ishte shumë më i ulët në krahasim me Suedinë, ku do të lëviznin deri në 2000 qytetarë finlandezë çdo vit.

Megjithatë, “tani Norvegjia është shumë më interesante për ta për shkak të pagave më të mira”, thuhet në njoftim.