Bota

Gjermania lëshon alarmin: Jemi drejt krizës së gazit

Gjermania lëshoi sot alarmin zyrtar për furnizimin me gaz, pasi vendi po përballet me faktin që pushtimi rus i Ukrainës ka shumë të ngjarë të ndërpresë furnizimet e saj me energji deri në një farë mase….

“Nuk ka pengesa aktuale të furnizimit”, tha ministri i Ekonomisë Robert Habeck.

”Por, ne duhet të shtojmë masat tona paraprake për të qenë gati në rast të një përshkallëzimi nga pala ruse”, theksoi ai.
Vendimi i Habeck e vendos vendin në alarm, siç detajohet në planin e tij të furnizimit me gaz.

Plani i emergjencës me tri faza detajon mënyrat për të kursyer gazin, për të siguruar furnizime dhe për të siguruar që familjet të kenë sasi të mjaftueshme karburanti.

Tani po mblidhet një ekip urgjence për të shqyrtuar opsionet e Gjermanisë.

Për momentin, nuk po krijohen sisteme për të vendosur lidhur me mbikëqyrjen qeveritare të shpërndarjes.

“Kjo do të thotë që të gjithë konsumatorët e gazit, nga bizneset tek familjet private, duhet të reduktojnë përdorimin e tyre sa më shumë që të jetë e mundur”, tha ai.