Bota

Flamujt ukrainas janë varur në kolonat e pajisjeve ushtarake ruse

Për të hyrë në Omani, agresori rus po përdor simbolin shtetëror të Ukrainës. Flamujt ukrainas janë varur në kolonat e pajisjeve ushtarake ruse. Raste të tilla janë vërejtur në Peremoga dhe Novi Basanj të rajonit të Kievit, si dhe në autostradën Krasnostav – rajoni Nizhyn Çernihiv.

Përveç kësaj, janë regjistruar raste të një kundërshtari që ka varur një flamur të bardhë sikur të ishte për t’u dorëzuar. Sidoqoftë, pasi iu afrua pozicioneve të Ukrainës, armiku fillon të hapë zjarr mbi ta, njofton ushtria e Ukrainës, përcjell Ministria e Lajmeve

Veprimet e tilla të kundërshtarit janë një tjetër shkelje e normave të së Drejtës Ndërkombëtare Humanitare.