Shqipëri

Exit Poll i Top Channel dhe Baton Haxhiut nxjerr Ramën fitues, por me rezultat të ngushtë

Partia Socialiste ka fituar 46.9 për qind të votave sipas rezultateve të Exit Poll-it të realizuar nga Albanian Post në bashkëpunim me Institutin “Gani Bobi”. E dyta dhe më afër se që pritej del të jetë Partia Demokratike me 43.5 për qind të votave.

Lidhja Socialiste për Integrim ka dalë më mirë se sa tregohej në sondazhe me 6.9 për qind.

Të gjitha partitë e tjera bashkë kapin vetëm 2.7 për qind të votës totale.

Ky është një rezultat jashtëzakonisht i ngushtë i cili e nxjerrë Edi Ramën të parin përsëri, por me shumë pak përqindje larg Bashës.

Kjo përqindje më pas kthehet në mandate dhe vendoset se kush do ta ketë shumicë në Kuvendin e Shqipërisë.

Parlamenti shqiptar ka 140 ulëse dhe për të pasur shumicën e thjesht duhen mbi 70. Rezultatet e Exit Pollit janë transmetuar në Top Channel.