Lajme

EFJ: Duket qart që Vuçiq dhe Thaçi po e përdorin krizën e shkaktuar nga Covid 19 që të nxisin tensione politike e shoqërore në interes të tyre

Federata Evropiane e Gazetarëve (EFJ) u bën thirrje mediave në Kosovë që të përmbahen nga intensifikimi i tensioneve në një krizë shëndetësore që ka shkaktuar Covid-19, përcjell Ministria Lajmeve.

Sigurisht se karantinimi i qytetit të Mitrovicës së Veriut ka tensionuar situatën politike dhe shoqërore në Kosovë, mirëpo kjo ëdhtë si pasojë e mediave kosovare të cilat po tregojnë jo profesionalizëm dhe verpime joetike . EFJ denoncon me forcë këtë jo profesolizëm si dhe shton se kjo tregonë për ndërhyrje të fuqishme politike në disa media në Kosovë.

Sekretari gjeneral i Federatës Europiane të Gazetarëve Ricardo Gutierres thotë se duket qart që presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiq dhe presidenti Kosovës Hashim Thaçi, po e përdorin krizën e shkaktuar nga Covid 19 që të nxisin tensione politike e shoqërore në interes të tyre, transmeton Ministria Lajmeve.

“Ju bëjmë thirrje të gjithë gazetarëve që të mos e luajnë lojën e tyre dhe t’i shërbejnë interesit publik.”- ka shkruar Gutierres