Lajme

E fitoi lotarinë me 250 mijë euro në Belgjikë, por s’mund t’i tërheq mjetet pasi s’ka dokumente

Një emigrant algjerian në Belgjikë që fitoi 250,000 euro me një biletë gërvishtëse prej 5 eurosh, po has vështirësi ligjore për t’i tërhequr ato për shkak të statusit të tij pa dokumente.

Çmimi është shumë i madh për t’u paguar me para në dorë dhe burri nuk ka dokumentet e nevojshme për të hapur një llogari bankare.

Një mik i cili u përpoq të tërhiqte paratë për të u ndalua për një kohë të shkurtër nga autoritetet nën dyshimin për vjedhje.

Fituesi thotë se dëshiron t’i përdorë paratë për të ndërtuar një jetë në Belgjikë.

“Kur të marr paratë, do të blej një vend për të jetuar në Bruksel. Dhe ndoshta një makinë”, tha burri, identiteti i të cilit nuk është zbuluar.

Megjithatë, së pari ai duhet të gjejë një mënyrë për të tërhequr paratë.

Sipas transmetuesit belg VRT, 28-vjeçari nuk ka dokumente të vlefshme belge dhe as një vend të përhershëm për të jetuar, raporton A2CNN.

Për shkak se ai nuk mund të hapë një llogari bankare, kompania e lotarisë nuk do të bëjë pagesën, tha avokati i burrit, Alexander Verstraete.