ARKIVAFutbollSporti

Djali i Sami Frashërit, themelues i klubit të famshëm turk, Galatasaray

Ali Sami Frashëri ka lindur më 20 mars 1886, në Kandili të Stambollit.

Aliu ishte president i parë i klubit Galatasaray për 13 vjet rresht, nga 1905-1918.

Gjatë studimeve të tij, ai së bashku me disa shokë krijuan një klub futboll, i cili sot është i njohur si Galatasaray.

Ali Sami Frashëri ka qenë president dhe themeluesi i parë i i këtij klubi për 13 vjet rresht, nga 1905-1918. ekip ky i cili tashme ka fituar ligën e futbollit turk, ka marrë pjesë në UEFA Champions League dhe ka fituar Kupën e UEFAs në vitin 2000 kur ata fituan kundër klubit anglez Arsenal.

Turqia për hir te respektit dhe kontributit të shiqptarit Ali Frashëri ia ka lënë emrin e stadiumit “Ali Sami Yen”.

Ali Sami Frashëri sot e kesaj dite është njohur si ylli i futbollit ne Turqi për shkak të kontributit të tij.