Bota

Edhe Zvicra liron masat anti-Covid

Zvicra është vendosur të relaksojë një sërë masash të koronavirusit nga sot, 31 maj.

Zvicra sot rihap restorantet edhe brenda dhe njerëzve nuk do t’u kërkohet më të punojnë nga shtëpia, njoftoi qeveria më 26 maj, duke thënë se po hiqte kufizimet e Covid më shpejt sesa ishte planifikuar më parë, transmeton albinfo.ch.

Zvicra tha se vala e katërt e lehtësimit të masave të koronavirusit po ndodh sot, të me kombin e pasur alpin që kalon në një fazë stabilizimi në menaxhimin e pandemisë dhe vaksinimit masiv.

“Këshilli Federal po shkon më larg sesa është propozuar”, thuhet në një deklaratë të qeverisë. “Duke vepruar kështu, ajo po i përgjigjet situatës së përmirësuar epidemiologjike”.

Qeveria tha se detyrimi për të punuar nga shtëpia tani po shndërrohet në rekomandim, ndërsa numri i lejuar i pjesëmarrësve në tubimet publike dhe private po ngrihet.

“Sot, restorantet do të jenë përsëri në gjendje të shërbejnë mysafirë brenda”, njoftoi deklarata, shkruan tutje albinfo.ch.