MaqedoniTë fundit

Davkova del para Pendarovskit në garën për president ku numërimi po shkon drejt fundit

Teksa numërimi i votave për president në Maqedoni po shkon drejt fundit, përqindja mes dy kandidatëve që po prijnë, Gordana Siljanovska-Davkova e përkrahur nga VMRO-DPMNE dhe Stevo Pendarovski që përkrahet nga LSDM-BDI.

Teksa janë numëruar më shumë se 700 mijë vota, Davkova tash ka kaluar në pozitën e parë dhe po prin me 42.63 për qind, vetëm 0.02 për qind më shumë se Pendarovski.

Në vota, Davkova ka marrë 307088 deri tash, për dallim nga Pendarovski që ka 306950.

Kandidati shqiptar Blerim Reka ka marrë 74970 vota apo 10.41 për qind.

I pashmangshëm tashmë është balotazhi, pasi asnjëri kandidat s’ka marrë më shumë se 50 për qind të votave.