Të fundit

Cakaj: Mbështetja për Luginën, nuk është vetëm detyrë e patjetërsueshme kombëtare, por edhe veprim i domosdoshëm politik

Ministri i Jashtëm i Republikës së Shqipërisë Gent Cakaj konsideron se mbështetja institucionale, diplomatike e financiare për Luginën sot, nuk është vetëm detyrë e patjetërsueshme kombëtare, por edhe veprim i domosdoshëm politik, transmeton Ministria e Lajmeve.

Z.Cakaj po ashtu vlerëson se Lugina e Preshevës është rajoni më i pazhvilluar në Serbi, ndaj mbështetja e shtetit amë nuk do të ndalet për të lartësuar pozicionin dhe përmisuar gjendjen e shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc e Medvegjë.

Postimi i plotë :

Lugina e Preshevës është rajoni me shumicë shqiptare më i pazhvilluar në Serbi e shqiptarët e Luginës së Preshevës janë një prej pakicave kombëtare më të nënpërfaqësuara në rajon. Ndaj, mbështetja institucionale, diplomatike e financiare për Luginën sot, nuk është vetëm detyrë e patjetërsueshme kombëtare, por edhe veprim i domosdoshëm politik.

Puna për ngritjen e fondit ndërshtetëror për mbështetjen financiare të Luginës, shënon një momentum të ri politik në përpjekjet tona për të lartësuar pozicionin e për të përmirësuar gjendjen e shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc e Medvegjë.

Deri më sot, kemi bërë më shumë se kurdoherë më parë për Luginën. Ky është thjesht një fakt shumë i dukshëm. E, të ndërgjegjshëm se mbetet ende shumë për të bërë, shpejt vijmë edhe me disa masa të tjera në mbështetje të Luginës së Preshevës ???…