Teknologji

Arsyeja pse Facebook dhe Instagram u bllokuan në të gjithë botën

Rrër rreth 24 orë ditën e djeshme Facebook dhe Instagram kanë pasur një shkëputje tek qindra përdorues në të gjithë botën duke bërë kështu që disa opsione të ishin jashtë funksionit.

Kompanitë e mëdha të Facebook dhe Instagram i kanë qetësuar përdoruesit e tyre duke u shprehur që problem i mbrëmshëm nuk ishte rezultat i një sulmi të njohur si Distributed Denial of Service, një lloj sulmi kibernetik që prek rrjetet me trafik shumë të madh online.

Po nuk ka mjaftuar kjo. Mëngjesin e sotëm mediat kanë treguar arsyet e vërteta të cilat Facebook i mbante të fshehta për shkak të interesave personale. Facebook akuzohet se u shet të dhënat e përdoruesve kompanive të treta si Apple, Google, Microsoft e Amazon.

Prokurori amerikan federal, Michael LaForgia ka ngritur një hetim kriminal kundër rrjetit social.