Teknologji

VALORY – APLIKACIONI I RI QË PRITET TË ZËVENDËSOJ PSIKOLOGUN

Një click në aplikacionin e smartfonit do të ju ndihmojë të rinjë ve në vë shtirë si. Ata do të jenë në gjendje të flasin pë r brengat e tyre dhe do të kenë qasje në kë shillat e psikologut.

“Valory”, ky është emri i aplikacionit të ri, unik i zhvilluar nga doktoresha Simona Dell’Utri në bashkëpunim me Urdhërin Rajonal të Psikologëve (Fvg), i cili u prezantua në Udine të Italisë gjatë seminarit “Adoleshentët kibernetikë, rreziqet dhe mundësitë e botës virtuale për të rinjtë dhe të rriturit”.

Është një platformë digjitale e lirë e dedikuar për të rinjtë, një lloj udhëzuesi 360 gradë që dëshiron të rrisë pasionet e tyre, të ardhmen e tyre dhe mirëqenien e tyre falë mbështetjes së një ekipi specialistësh të zgjedhur që janë bashkuar në fazën e testimit në mënyrë vullnetare.

“Është një brez që përjeton shumë kontraste të brendshme, siklete të pashprehura nga efektet më shpesh dramatike, sepse nuk janë të njëanshëm, të identifikuar dhe të pranuar në kohë”, vë në dukje Roberto Calvani, president i Psikologëve Fvg.