Lajme

Ankohet ministri serb: Kemi humbur miliona për shkak të taksës!

Ministri serb i Tregtisë, Rasim Ljajiq tha se duhet të shmanget mundësia që “problemet e shkaktuara nga taksa e Prishtinës për mallrat nga Serbia nga ekonomike të rriten në ato humanitare”.

Ai për Radiotelevizionin e Serbisë, theksoi se për shkak të taksës janë humbur miliona.

Megjithatë, Ljajiq thekson se taksa është shndërruar në çështje të brendshme politike në Kosovë, sepse siç tha ai” ata fitojnë pikë në të”.

“Keni frikë më shumë frikë nga humbja e këtyre pikave që i keni fituar me vendosjen e taksës”, tha Ljajiq, duke shtuar se në aspektin ekonomik pothuajse të gjithë janë dëmtuar.

“Ju nuk do ta hiqni taksën dhe flisni për zgjidhjen e statusit, kjo nuk është e mundur”, shtoi ministri serb.