Lajme

7 kadetë shqiptarë të diplomuar në akademitë turke i shtohen FA-së

Shtatë kadetë shqiptarë të diplomuar në akademitë turke i shtohen Forcave të Armatosura.

Lajmi bëhet me dije nga ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka.

Sipas saj, Forcat e Armatosura shqiptare vijojnë të shtohen me të rinj të arsimuar në akademitë prestigjioze botërore.

“Forcat e Armatosura vijojnë të shtohen me të rinj të arsimuar në akademitë ushtarake më prestigjioze botërore”, thekson Xhaçka. ”7 kadetë shqiptarë sapo u diplomuan në akademitë turke, përkrah 325 kolegëve të tyre nga 17 vende të botës. Kadetët shqiptarë përfunduan studimet bachelor dhe ato të përgatitjes ushtarake në akademitë e Forcës Tokësore, Ajrore dhe Detare dhe do të kthehen të shërbejnë në FA shqiptare”.