Bota

Zgjedhjet në BE: Partisë gjermane i zbulohen e-mailet me zyrtarët e Putinit

Partia ultra-nacionaliste gjermane AfD nuk mund të shpjegojë donacionet e shumta të diskutueshme që anëtarët e shquar të kësaj partie kanë marrë gjatë disa muajve të fundit, shkruan AP.

Agjencia vlerëson se një sërë skandalesh të mundshme politike do të hedhin një hije në fillim të fushatës së AfD për të hyrë në Parlamentin Evropian më 26 maj.

Përveç kësaj, televizioni gjerman ZDF ka publikuar një seri të postave elektronike midis anëtarëve të AfD dhe zyrtarëve rusë, të cilët parashikojnë rezultatin e njërit prej deputetëve, Markus Fronmeier, në vitin 2017.

Sipas AP, e-mailet sugjerojnë se Fronmeier do të sillet si një “kukull e Moskës”, të cilën ai e mohoi.

Një studim i publikuar nga gazeta gjermane Bild sugjeron që mbështetja e AfD-së në mesin e shtetasve gjermanë ra në 12 për qind, që është rezultati më i keq i partisë në vitet e fundit.