Lajme

Vuçiq për vdekjen e vajzës 2 vjeçare: Do të propozoj miratimin e ligjit që do të rivendoste dënimin me vdekje

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë sonte se sapo të kthehet nga Parisi do t’i propozojë Qeverisë që të miratojë dhe t’i propozojë Kuvendit miratimin e ligjit që do të rivendosë dënimin me vdekje.

Vuçiq në një paraqitje të ftuar në televizionin Informer tha se dikur ka mbrojtur kthimin e dënimit me vdekje dhe se me këtë rast i është drejtuar Këshillit të Evropës.

Ai gjithashtu theksoi se argumentet e atyre që kundërshtojnë kthimin e dënimit me vdekje janë të arsyeshme dhe racionale, sepse nëse dikush dënohet me vdekje dhe pas 20-30 vjetësh del se nuk është fajtor, kjo është një pasojë e madhe. .

Vuçiq ka theksuar se dënimi me vdekje është i justifikuar në rastet kur nuk ka dyshim se ata janë autorë të krimit më të rëndë.

Kur dikush kryente një krim, ai mendonte se do të mbetej i pandëshkuar. Kaq mund të them. Në një kohë, unë mbrojta publikisht që të mendohej rikthimi i dënimit me vdekje, pa u ndëshkuar ne. Nëse ndonjë vepër e meriton dënimin me vdekje, është ky akt. Kur të formohet qeveria, le të mendojnë nëse do të shkojnë me një propozim të tillë. Mund të dënosh dikë me 40 vjet për këtë, por nuk mendoj se është dënim adekuat”, tha Vuçiq, duke iu referuar vajzës së vrarë nga Bori.