Lajme

Varret ilire në Mal të Zi

Territori i Malit të Zi është i pasur me varreza të mbretërve ilirë si dhe me katakombe parahistorike, qoftë prej guri apo dheu, që paraqesin një pasuri të veçantë të trashëgimisë kulturore.

Studiuesit e kësaj fushe vlerësojnë si domosdoshmëri hulumtimin, mbrojtjen dhe ruajtjen e këtyre objekteve të rëndësishme historike dhe kulturore, thekson ‘Zëri i Amerikës’ shqip.