Bota

Suedi/ Protesta të dhunshme pas djegies së Kuranit

Suedia është përfshirë nga protesta të dhunshme pas djegies së Kuranit nga mbështetësit e ekstremit të djathtë në këtë shtet.

Protestuesit janë përplasur me policinë për disa orë, ndërsa disa makina u dogjën dhe vitrinat e dyqaneve u dëmtuan gjatë përleshjeve në qytetin jugor të Malmö.

Më herët të premten, policia ndaloi politikanin danez të ekstremit të djathtë Rasmus Paludan, i cili mori pjesë në tubimin e djegies së Kuranit.

Policia suedeze e ktheu Paludan përsëri në kufi, duke thënë se kishte një ndalim dy-vjeçar të hyrjes për të.

Kreu i partisë daneze të ekstremit të djathtë Stram Kurs (Linja e fortë) iu dha një muaj burg për një varg veprash, përfshirë racizmin në Danimarkë në fillim të këtij viti.

Ai u dënua për postimin e videove anti-islamike në kanalet e mediave sociale të partisë së tij.