Kryesore

Si do të jeta gjendja aktuale pas heqjes së masave të jashtëzakonshme dhe cilat masa duhet të rrepektohen tutje

Çfarë duhet të dijmë, si të sillemi dhe çfarë kemi mësuar deri tani për virusin Covid-19?

Ajo që është më e rëndësishmja ti dihet ështe se nga sot nuk do të ketë më orë policore as kufizim të lëvizjes së lirë.

Personat me moshë mbi 65 vjet mund të dalin lirisht gjatë gjithë ditës, mirëpo këshillohet ose preferohet qëndrimi në shtëpi i tyre për shkaqe sigurie shëndetëtore.

Mbetet distanca sociale mbi 2 metra, që nëkupton një masë që duhet rrespektuar përndryshe mund të ketë pasoja.

Shkollat dhe Universitetet vazhdojnë të qëndrojnë të mbyllura për këtë vit kalendarik.

Në ambiente të hapura lejohet të tubohen deri 20 persona, ndeshjet sportive do të zhvillohen pa ndjekës në stadium, pa tifozë

Gjithashtu ajo që vlen të theksohet është se ahengjet, dasmat, festat do të lejohen nga 15 qershori, ndërsa sa i përket hapjes së kufijve ende do të qëndrojnë të mbyllura për një kohë të pacaktuar, mirëpo çështja e kufijve pritet të disktuhet ditëve në vijim.