Bota

Shpërblim për eleminimin e Putinit: Çfarë po planifikojnë miliarderët rusë

Një takim mes oligarkëve rus Pyotr Aven dhe miliarderit kazak Alexander Mashkevich u zhvillua në Moskë

Gjatë takimit, Aven vuri në dukje se oligarkët rusë janë jashtëzakonisht të mërzitur nga politikat e Putinit. Sanksionet e vendosura ndaj Rusisë dhe biznesmenëve të veçantë për shkak të luftës në Ukrainë kanë goditur rëndë pasuritë e miliarderëve rusë.

Përfaqësuesit e biznesit të madh rus tani po kërkojnë mënyra për të ndikuar te diktatori ose rrethi i tij i ngushtë nga blloku i pushtetit. Por kjo përkeqësohet nga fakti se Putini është në izolim të rreptë dhe praktikisht nuk e lë askënd pranë tij.

Para së gjithash, oligarkët, të cilët ai i konsideron jo të besueshëm. Megjithatë, biznesi i madh rus tashmë është gati për hapa radikalë. Oligarkët individualë po diskutojnë madje edhe pagesën për largimin fizik të Putinit.