Maqedoni

Qeveria e re në Maqedoninë e Veriut do t’i ketë 10 poste me ministra shqiptarë

Kryetari i ri i LSDM-së dhe mandatari për kryeministër të Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski ka dorëzuar sot në Kuvend propozimin për kabinetin e ri dhe programin qeverisës.

Në kuadër të kësaj Qeveria padyshim që një rol të rëndësishëm do të kenë shqiptarët

10 poste të ministrave janë të rezervuar për shqiptarët, përkatësisht 6 nga BDI, 3 nga Alternativa si partner i ri në koalicionin qeveritar dhe 1 nga LSDM.