ShëndetësiUshqimi

Qelizat kanceroze mund të vdesin kur i hani këto pesë ushqime

Ju e dini sa i rëndësishëm është ushqimi për mirëmbajtjen e shëndetit. Vitaminat dhe mineralet që gjenden në ushqime janë kruciale për funksionimin e duhur të trupit dhe secilit sistem që e përmban.

Është dëshmuar herë pas here se ajo çfarë hani ka ndikim të drejtpërdrejt në shëndetin e trupit, transmeton Miniatria e Lajmeve.

Edhe zgjedhjet tjera të shëndetshme të stilit të jetesës – siç janë ushtrimet e rregullta fizike dhe konsumimi i sasive të mëdha të ujit – do t’jua rrisin shanset për një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme.

Ushqimi si ilaç

Studimet e reja janë përqendruar në përdorimin e ushqimit si ilaç. Rezultatet nga laboratorët më prestigjiozë në botë tregojnë se jo vetëm që ushqimi i shëndetshëm e përmirëson shëndetin e përgjithshëm dhe i parandalon sëmundjet, por edhe i lufton sëmundjet.

Më poshtë jua sjellim disa prej ushqimeve që njihen në veçanti për shkatërrimin e qelizave kanceroze.

Ushqimi jonë duhet të jetë mjekësia jonë, dhe mjekësia jonë duhet të jetë ushqimi jonë” —  Hipokrati

Top ushqimet që e luftojnë kancerin

Hudhra
Bashkë me qepët dhe prasin, hudhra përmban antioksidantë të fuqishëm si allicini, i cili është dëshmuar se i largon rrezatimet e lira nga trupi. Hudhra e forcon sistemin e imunitetit, është e mbushur me vlera ushqyese, e zvogëlon shtypjen e gjakut dhe nivelet e kolesterolit, e përmirëson funksionin e trurit dhe është detoksikues natyral.

Brokoli
Brokoli ka sasi të larta të fitokimikaleve dhe antioksidantëve glucorafanin dhe karbinol-indole-3, që janë dëshmuar për zvogëlimin e rrezikut të kancerit në zverk, gji, prostatë, etj. Brokoli është i mirë edhe për eshtrat dhe zemrën.

Çaji i gjelbër
Përbërësit që gjenden në çaj të gjelbër e bëjnë atë një luftëtar të jashtëzakonshëm të kancerit. Besohet se disa prej përbërësve të çajit të gjelbër janë më të fuqishëm se vitamina C për luftimin e rrezatimeve të lira. Në studime të shumta laboratorike, kjo pije e shijshme është dëshmuar se e tkurrë tumorin. Shumë ekspertë sugjerojnë se çaji i gjelbër është edhe parandalues natyral i kancerit.

Spinaqi
Ndonëse ka sasi të ulëta të kalorive, spinaqi ofron shumë përfitime shëndetësore sepse përmban shumë vitamina, minerale dhe acide yndyrore omega-3 që i nevojiten trupit për të qëndruar i fortë. Spianqi përmban edhe bio-kimikale të quajtura flavonoide, të cilat i largojnë rrezatimet e lira.

Karotat
Kjo perime e adhuruar nga shumë njerëz është burim i mahnitshëm i beta-karotenit, antioksidues që ndihmon në parandalimin e dëmtimit të qelizave dhe mund ta ngadalësojë rritjen e qelizave kanceroze. Karotat përmbajnë edhe pesticide natyrale, për të cilat shkencëtarët thonë se e luftojnë kancerin. Veç tjerash, karotat janë të mira për një shikim më të mirë, lëkurë më të shëndetshme, etj.