Lajme

PSD: VV’ja nuk është as e majtë, as progresive e as liberale – është parti që kap çka të mundet

Partia Socialdemokrate ka sulmuar Lëvizjen Vetëvendosje, të premten, duke e kritikuar për mosvendosjen e flamurit të komunitetit LGBTQI mbi objektin e qeverisë.

Nëpërmjet një komunikate, PSD’ja po ashtu ka kujtuar se VV’ja nuk doli as në Paradën e Krenarisë, që u mbajt sivjet.

Sipas partisë që udhëhiqet nga Dardan Molliqaj, dikur sekretar i VV’së, partia e Albin Kurtit nuk është as e majtë, as progresive e as liberale. PSD’ja thotë se VV’ja është parti që kap çka të mundet.

Reagimi i plotë i PSD’së:

Për gjashtë vite më rradhë, dritat me ngjyrat e flamurit të komunitetit LGBTQI janë ndriçuar nga objekti i qeverisë si shenjë solidariteti ndaj padrejtësive që i ndodh këtij komunitetit në baza ditore e në mënyrë sistematike e kulturore.

Sot, pas 6 viteve qeveri plotësisht të djathta, Vetevendosje, një parti e supozuar si e majtë e progresive, dhe Kurti si udhëheqës i saj nuk po projekton flamurin e komunitetit LGBTQI mbi objektin e qeverisë. Bile, as nuk dolën në Paradën e Krenarisë që u mbajt sivjet. Përgjatë tërë kohës në krye të qeverisë, Kurti ka ikur nga tema të cilat nuk i përkthehen në vota. Si rrjedhojë, oportunizmi politik çdo herë rëndon më tepër në kurrizin e grupeve dhe komuniteteve të margjinalizuara.

Një gjë e tillë ka vetëm një kuptim. Vetëvendosje nuk është as e majtë, as progresive e as liberale. Është parti që kap çka të mundet vetëm e vetëm për vota e asnjëherë për parime. Për t’i mbajtur anëtarët e saj homofobë nën ombrellën e vet, domethënë për hatër të tyre, Vetëvendosje e Kurti e hudhin poshtë një traditë që kishte nisur prej qeverive që as nuk pritej ta zbatonin.

Komuniteti LGBTQI+ nuk mund të mohohen dhe as përdhosen. Ky komunitet është pjesë e esenciale e shoqërisë tonë dhe si e tillë ka të drejtë dhe na detyron të gjithëve, duke përfshirë qeverinë në detyrë, që t’i trajtojmë me dinjitet dhe kërkesat e tyre, qofshin edhe ato simbolike si shpërfaqja e flamurit në objektin e qeverisë, t’i plotësojmë pa kushte në mënyrë që të kontribuojmë në emancipimin e shoqërisë dhe të luftojmë homofobinë e paragjykimet e tmerrshme të cilat i mvishen këtij komuniteti.