Lajme

Presidentja kroate pret veteranët shqiptarë/ Meta: Forcuan miqësinë historike

Presidentja e Kroacisë ka zhvilluar një takim me një delegacion të Shoqatës së Veteranëve Shqiptarë në luftën kroate për çlirim.

Kolinda Grabar-Kitaroviç ka njohur delegacionin me hapat e ndërmarrë në lidhje me rregullimin e statusit të Kroacisë Atdheut Veteranëve të Luftës.

Presidentja Grabar-Kitaroviç tha se gjatë Luftës Atdhetare dhe mbrojtjes kroate kundër agresionit, shumë shqiptarë u bashkuan me forcat kroate dhe luftuan për pavarësinë e këtij vendi.

Këtë takim e ka përshëndetur edhe Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, i cili është shprehur nw njw shenim nw faqen e tij nw facebook se “vetëmohimi dhe sakrificat e shqiptarëve në Kroaci për lirinë e saj e kanë bërë edhe më të fortë miqësinë historike të popujve tanë”.