Magazina

Plisi Nuk Është Rastësi

Plisi i bardhe (Qeleshja apo Qylafi) eshte gjysma e vezes kozmike, nga e cila doli krijuesi i plotfuqishem qe krijoj gjithçka (krijoj gjithashtu edhe kohen), ndersa menget e gunes qe lidhen pas shpinde jan krehet ose flatrat e krijuesit te plotfuqishem, pasiqe siç thuhet ai edhe fluturonte (ky ishte besimi monoteist i pellazgeve (burimi, prej nga vodhen, kopjuan, korruptuan e shtremberuan popujt e tjere gjoja se na qenkan te tyre), ata besonin ne nje krijues te plotfuqishem qe krijoj gjithçka qe ekzistoin, ndersa te tjeret (te ashtuquajturat “perendi greke”) nuk kan qene perendi por ishin Zoter dhe Zoja, pra ishin sundues, mbreter, heronje, shenjetore etj.).

Edhe sot eshte ende tradite qe kur nusja hyne separi here ne shtepi te dhendrit, ajo duhet te ulet ne nje plis te bardhe te kthyer mbrapsht dhe nje tjeter plis te bardhe e vendose ne koke, pastaj ngritet ne kembe dhe bene disa levizje me duar (qe duhet te deshifrohen, njera nga to eshte shqiponja dykrenare, ndersa me siguri te tjerat kan te bejne me procesin e krijimit te universit). Keto levizja me duar qe i bene nusja pasi te ngritet ne kembe quhen TEMENA (te menja, te mendja, te kujtesa … pra eshte nje lloj ceremonie per te rikujtuar fillimin e çdo gjeje).

(ndoshta eshte me rendesi te ceket qe me heret nuset Shqiptare e pikturonin ne njeren ane te ballit nje gjeth/dushk (ishte gjethi i drurit te shenjet te Zeusit), kurse ne te dy faqet e pikturonin nje rreth te rrethuar me pika, ndersa ne mjekerr e pikturonin nje trekendesh poashtu te rrethuar me pika … domethenjen e rrathve ne faqe dhe trekendeshit ne mjekerr nuk e di. Mirpo eshte e mundur qe ne faqe pikturohet dielli, ndersa ne mjekerr feminiteti, pra njera pjese e te ashtuquajturit “ylli i davidit”)

Populli thot qe nusja duhet te ulet ne nje plis te bardhe dhe nje tjeter duhet vendosur ne koke per tu bere e pjellshme, per te bere femije (sidomos djel, trashigimtare e luftetare), pra domethenja e kesaj eshte qe te sjell nusja jete, drite e gjallerim (sidomos djel … djal = diell … si ne anglisht sun dhe son ose ne gjermanisht sonne dhe sohn) ne ate shtepi, ashtu siç solli jete, drite e gjallerim krijuesi i plotfuqishem qe “doli nga veza kozmike” dhe duke “fluturuar” krijonte universin.

E tere veshja kombetare paraqet at religjion monoteist te pellazgeve, ose symbolizon Perendiun/Krijuesin e plotfuqishem.

Siç u cek me larte, per shembull menget e Gunes qe nuk vishen por perthakohen ose lidhen pas shpindes symbolizojne krehet/flatrat e perendise. Sepse religjioni i vjeter (ose me mire te themi religjioni origjinal) thot qe kur Krijuesi doli nga veza kozmike/ veza e botrave, ai kishte edhe kreh/flatra … ne fakt ky nuk eshte religjion por eshte dionia dhe shkenca e te parve tane qe e kan koduar me gjeste, symbole dhe “perralla” ate diturine e tyre dhe e kan ankoruar ne kulturen, mentalitetin dhe vetdijen e pasardhesve te tyre (pra Shqiptaret), sepse kan qene njerz shum te menqur me nje vetdije shum te larte qe e kan parapa se koha e bene te veten dhe ajo vetedije e larte nuk do te qendron pergjithmone e do te ulen ne zerro … pikerisht ne kete zerron ku jemi sot.

(nje shembull te vogel per vetdijen dhe diturine e tyre te larte eshte fakti qe ata e dinin se planti Venus duket vetem Afer Dite (vetem para mengjesit dhe pas mbremjes) dhe nuk duket ne mesnate e as ne mesdite)

Shkenctaret e kan pranuar qe teorija e Big Bang-ut eshte kopjuar nga ky besim pellazg (“veza” eshte singulariteti nga ku doli “universi” ndersa “krijimi duke fluturuar” eshte ekspanzionimi i universit … pra sipas ketije besimi, perendija eshte universi.)

Kete teori te krijimit, e thot edhe Bibla ne menyre indirekte ne Gjeneza apo Genesis …

Ja shikoni krehet/flatrat hyjnore:
(me vone kristianizmi falsifikoj (sikur çdo gje tjeter) dhe jua mbathi keta kreh/flatra Engjujve):

Ndersa keshtu paraqitet Krijuesi i plotfuqishem qe doli nga “veza kozmike/