Lajme

Petar Petkoviç: Kurti s’mund të vendosë afate kohore për marrëveshjen finale

Drejtori i “zyrës për Kosovën” në qeverinë e Serbisë tha se mandati i kryeministrit Kurti si një kornizë për përfundimin e dialogut s’është asgjë speciale, sidomos pas zgjedhjeve lokale në Kosovë.

Petkoviç i ka bërë këto komente pasi zëvendëskryeministri Besnik Bislimi ka deklaruar se një marrëveshje finale me Serbinë është e mundur gjatë mandatit të kryeministrit Kurti.

“Në dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, ndryshe nga pretendimet e kryenegociatorit të Prishtinës, Besnik Bislimi, nuk ka afate të Kurtit dhe probabiliteti për arritjen e marrëveshjes nuk matet me njësi të kohës, por me gatishmërinë e Prishtinës për të respektuar marrëveshjet që janë arritur deri tani dhe mundësinë e formimit të Unionit të Komunave Serbe, ka thënë Petkoviq.

“Duke gjykuar nga deklaratat e Besnik Bisljimit dhe shefit të tij Kurtit, të cilët mohojnë vetë mundësinë e krijimit të Asociacionit, përfundimi i dialogut nuk mund të shihet, sigurisht kur Prishtina nuk e zbatoi atë që ishte marrë vesh nëntë vjet më parë, në fillim. të dialogut”, ka deklaruar Petkoviç./GE