Të fundit

Nxënësit në Luginë nga 1 shtatori do ti fillojnë mësimet, por do të jenë të obliguar të mbajnë maska në klasë

Prej disa ditësh është spekuluar se në cilin parim do të zhvillohet viti i ri shkollor, i cili sapo ka filluar, dhe megjithëse u fol për të ashtuquajturat zona ku disa nxënës do të kishin mësime të rregullta, të tjerë të kombinuar dhe të tjerë të tjerë kaluan plotësisht mësimi online, studentët do të ulen nga 1 shtatori në bankat e tyre, por me mbajtje të detyrueshme të maskave.

Anëtari i Shtabit të Krizave dhe epidemiologu prof. Dr Predrag Kon thekson se u vendos që mësimet në të gjitha shkollat të zhvillohen normalisht, por që nxënësit do të jenë të detyruar të mbajnë maska mbrojtëse në klasë, shkruan Objektiv.

Vendimi u mor për të shkuar në shkollë normalisht, por me maska.

Unë apeloj tek fëmijët mbi 12 vjeç që të vaksinohen sepse vaksina (Pfizer / Bayontek) është e regjistruar dhe e përshtatshme për fëmijët. Unë kujdesem për kujdesin prindëror për fëmijët, dhe pastaj ata nuk i lënë fëmijët të vaksinohen – thekson Dr. Kon.

Epidemiologu paralajmëron se virusi po qarkullon dhe se është e sigurt që do të shfaqet në shkolla.

– Viti shkollor do të fillojë normalisht, por jam i shqetësuar sepse tendosja e deltës po zbret në moshën e fëmijëve – thekson doktor Kon.

Mësimi në internet nuk ishte cilësor
Sekretari i Shtetit në Ministrinë e Shëndetësisë, nuk e fsheh se shpreson që nxënësit të shkojnë në shkollë normalisht, si para virusit korona.