Lajme

Nelson i thotë Vucicit: Marrëveshja Kosovë – Serbi nuk ka ngjashmëri me Bosnjë e Hercegovinën

Eric Nelson, i cili është Ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Bosnjë e Hercegovinës, i ka dërguar mesazhe të qarta serbëve dhe presidentit të tyre Aleksandar Vucic, se dialogu mes Kosovës dhe Serbisë nuk krahasohet me atë të Bosnjës.


Nelson ka treguar deklarimet për korrigjim të kufijve dhe ndikimi i marrëveshjes Kosovë – Serbi, nuk mund të ndërlidhet në asnjë mënyrë me rastin e Bosnjës.

Ai ka thënë se e vetmja ngjashmëri është se Kosova po dëshiron që t’i sjell stabilitet rajonit dhe është e gatshme për të bërë kompromise të rëndësishme për të siguruar të ardhmen e tyre në BE, OKB dhe NATO.

“Disa ngjashmëri ekzistojnë dhe ato kanë të bëjë me gjërat që i nevojiten rajonit. Ai është guximi politik dhe vizioni që të bëhen kompromise të rëndësishme për t’u përmirësuar siguria e gjithë rajonit. Këtë e kërkojmë edhe në BeH, por integriteti dhe sovraniteti territorial i Bosnjë e Hercegovinës duhet respektuar”, ka thënë Nelson për rts.

Ambasadori amerikan ka thënë se ndikimi i Rusisë në Ballkan po vërehet, ajo po dëshiron që të ketë destabilizim në rajon mirëpo këto vështirë se mund ta arrijë pasi shtetet ballkanike janë dijeni për këtë aktivitet.