Kryesore

Në Shqipëri pa test dhe pa vetizolim

Të gjitha aeroportet dhe kufijtë tokësorë janë të hapura për shtetasit e Serbisë që duan të shkojnë në Shqipëri për t’i kaluar pushimet, ndërkaq për hyrjen në këtë shtet nuk nevoitet as testi negativ në Covid – 19, njoftoi ambasada e Shqipërisë në Beograd.

“Njoftim për të gjithë qytetarët e Republikës së Serbisë që duan të udhëtojnë në Republikën e Shqipërisë për pushime: të gjitha aeroportet dhe kufijtë tokësorë janë plotësisht të hapur dhe hyrja e qytetarëve të Republikës së Serbisë nuk kërkon kushte të veçanta për hyrje në Republikën e Shqipërisë” thuhet në kumtesën e Ambasada shqiptare të publikuar të enjten.

Shtetasit e Serbisë nuk kanë nevojë t’i nënshtrohen testit PCR, e as të vetizolohen gjatë qëndrimit atje.

Krahas Bosnjës dhe Hercegovinës, Shqipëria është vendi i vetëm në Ballkan ku shtetasit e Serbisë mund të udhëtojnë pa asnjë kufizim.