Të fundit

Në kufirin e Preshevës zbulohen 43 mijë euro të pa deklaruara

Tentuan të nxjerrin jashtë shtetit 43 mijë euro në një qese najloni dhe një qese tualeti, ndalohen në kufirin e Preshevës

Më 27 shkurt 2024, në dalje të pikës kufitare të Preshevës, doganierët në bashkëpunim me policinë kanë zbuluar 43.000 euro, të cilat çifti i martuar i pasagjerëve transit nuk i ka deklaruar me rastin e hyrjes në vend, njofton Drejtoria doganore, përcjell preshevacom.

Valuta e padeklaruar është zbuluar rreth dy orë pas mesnate në dalje nga vendi, kur ka mbërritur për kontroll të rregullt automjeti “BMW” me regjistrim të huaj, me të cilin bashkëshortët udhëtonin nga Gjermania drejt Turqisë.

Në pyetjen e doganierit nëse kanë diçka për të raportuar në kontrollin doganor, të dy janë përgjigjur negativisht.

Nga ekzaminimi i detajuar rezultoi se shoferi në xhepin e brendshëm të jelekut kishte vendosur një qese najloni me 40 mijë euro, në monedha prej 200 eurosh, ndërsa në çantën e bashkëshortes i gjetën 3000 euro të tjera.

Duke qenë se çdo pasagjer që kalon kufirin ka të drejtë të ketë me vete një shumë prej 10.000 euro që nuk është i detyruar t’i deklarojë, shoferit dhe shoqëruesit të tij i janë kthyer menjëherë shuma e lejuar, ndërsa pjesa tjetër është mbajtur deri në përfundimin e kundërvajtjes.

Dogana u kujton pasagjerëve transit, të cilët vetëm kalojnë përmes Serbisë për në destinacionin e tyre përfundimtar, se hyrja e valutës në Serbi është falas, por çdo shumë mbi 10.000 euro (në dinarë ose valutë të tjera) duhet të deklarohet.

Kur i deklaroni paratë me hyrjen në vend, ju merrni konfirmimin e shumës së deklaruar me të cilën mund të largoheni nga vendi në një pikë tjetër pa vonesë, thonë nga Drejtoria doganore.

Formulari i aplikimit për kalimin e mjeteve të pagesës fizikisht të transferueshme përtej kufirit shtetëror, i cili duhet të plotësohet, është i disponueshëm si në çdo vendkalim kufitar ashtu edhe në faqen e internetit të Drejtorisë doganore.