Të fundit

Në Bujanoc fillon vaksinimi kundër gripit sezonal

Imunizimi i popullatës kundër gripit sezonal zyrtarisht ka filluar të hënën në Shtëpinë e Shëndetësisë në Bujanoc.
Sipas Marija Dimitrijeviq, kryeinfermiere e Qendrës Shëndetësore, janë siguruar sasi të mjaftueshme të vaksinave kundër gripit – vaksina kundër gripit tetra.

  • Janë dorëzuar mbi 1100 doza dhe presim po aq të tjera në dy javë. Është një vaksinë katërvalente e gripit – thotë Dimitrijeviq. Ai sqaron se procedura është e thjeshtë dhe se është e nevojshme që qytetarët e interesuar të kontaktojnë mjekun e tyre të zgjedhur.
  • Pas ekzaminimit dërgohen në pikën e vaksinimit ku administrohet doza. Imunizimi ka filluar dje dhe interesimi i qytetarëve është i madh – përfundoi ajo. Për rëndësinë e vaksinimit të të gjithë pacientëve kronikë, pastaj atyre me sëmundje shoqëruese dhe atyre mbi 65 vjeç, paraprakisht për portalin tonë ka folur dr. Daliborka Pavloviq, drejtoreshë e entit shëndetësor.