Të fundit

Ndalohen vizitat në spitalin e Vranjës, personeli obligohen të bartin maska mbrojtëse

Ambulanca për infeksione akute respiratore do të punojë nga e hëna, më 25 shtator, në katin përdhesë të Ambulancës Antituberkuloz (ATD) në Vranjë, me orar prej 07:00 deri në 20:00, njofton Qendra Shëndetësore e Vranjës.

Klinika do të punojë gjatë ditëve të javës dhe fundjavës në dy turne me nga një ekip (mjek dhe infermier/teknik).

Në të njëjtin vend do të organizohet një dhomë për ndërhyrje ku pacientët do të mund të marrin terapinë e përshkruar, si dhe do të kontrollohen dhe do të rregullohen dokumentacioni i nevojshëm për leje të mundshme mjekësore.

Në katin e parë të godinës së ATD-së do të vazhdojnë të funksionojnë klinikat Sobina dhe Çarshija e epërme, sipas orarit të përcaktuar artashmë (pa ndryshim).

Punëtorët shëndetësorë dhe punonjësit e Shtëpisë Shëndetësore Vranjë janë të detyruar të përdorin maska ​​mbrojtëse.

Komisioni për Parandalimin e Infeksioneve Nozokomiale të Shtëpisë Shëndetësore të Vranjës në bazë të masave të propozuara të Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Serbisë ka dhënë rekomandime që pacientët dhe të gjithë të tjerët që vijnë në Shtëpinë Shëndetësore të Vranjës të mbajnë maska ​​mbrojtëse.

Vizitat janë rreptësisht të ndaluara.