Lajme

Mjekja shqiptare në Gjermani: Ja pse po rritet numri i të infektuarve në Kosovë e Shqipëri

Mjekja Marsela Ceno, drejtuese e Shoqatës së Mjekëve Shqiptarë në Gjermani, flet për situatën e shkaktuar nga Covid-19 dhe rëndësinë e ndërgjegjësimit për respektimin e masave për kufizimin e përhapjes së virusit.

Ajo shprehet se gjendja në Kosovë e Shqipëri po përkeqësohet nga pakujdesia.

Ceno shprehet se në fillim, masat e izolimit strikte dhanë rezultate të mira dhe ishin shembull për menaxhimin e situates, por lirimi i menjëhershëm i masave, ndikoj në përhapjen e pakontrolluar të koronavirusit. Mungesa e strategjisë bëri që Shqipëria dhe Kosova të shtim të numrit të të prekurve.

Ndiqeni intervistën e plotë :

VIDEO