Të fundit

Mitroviq: Shqiptarët janë ndarë me dy lista me qëllim që ti dëbojnë serbët nga Bujanoci

Paraqitja e partive shqiptare në dy lista në zgjedhjet parlamentare për kreun e Partisë Progresive Serbe në Bujanoc, Nenad Mitroviq, konsideron se është një mënyrë për t’u bërë presion serbëve që të largohen nga kjo zonë.
Shkeljen e marrëveshjes nga Tirana, sipas së cilës të gjitha partitë shqiptare ishin të bashkuara në zgjedhjet e fundit, Mitroviq e lidh me mosmbajtjen e zgjedhjeve lokale, sepse bashkimi i tyre në vitin 2020, siç thotë ai, kishte për qëllim dëbimin e serbëve nga këto zona.

“Natyrisht se qëllimi i tyre në zgjedhjet e fundit ishte që serbët t’i dëbojnë nga jeta politike dhe shoqërore, dhe shqiptarët ishin të zellshëm dhe i dëbuan serbët nga pushteti lokal”, ka thënë Mitrovic për “Bujanovacke”

Tani pas dy vitesh ai shton se në zgjedhjet parlamentare po shkojnë në dy lista të ndara dhe do të dërgojnë mesazh të qartë për serbët.Por ne qëndrojmë në këtë këtu, kemi lindur këtu dhe nuk do të lëvizim. Përkundrazi, do të luftojmë që në të ardhmen të kemi edhe më shumë shembuj të mirë, siç është fabrika Yumko, në mënyrë që njerëzit të punojnë dhe të bëjnë një jetë të mirë nga puna e tyre – thotë Mitroviq. Duke iu referuar thirrjeve të vazhdueshme të politikanëve shqiptarë për ekzistimin e diskriminimit, Mitrovic thekson se nëse ka dhe ka, është në drejtim të kundërt – ndaj serbëve.

Nga 16 të punësuar të rinj në NP “Komunalia”, të gjashtëmbëdhjetë janë shqiptarë, nga 6 të punësuar të rinj në Qendrën sportive në Bujanoc, të gjithë janë shqiptarë, nga 29 të punësuar të rinj në vetëqeverisjen lokale, vetëm një është serb. Dhe kur të kesh parasysh gjithçka, diskriminimi bëhet ndaj serbëve, jo ndaj shqiptarëve – thekson Mitrovic.