Bota

Ministri gjerman propozon ligj për të punuar nga shtëpia dhe pas pandemisë

Koronavirusi po ndyshon mënyrën e jetësës në të gjithë botën. Mësohet se Hubertus Heil, ministri i Punës i Gjermanisë, ka deklaruar se do të propozojë një ligj për të punuar nga shtëpia në rastet kur është e mundshme edhe pas përfundimit të pandemisë.

Në një prononcim për “Bild am Zontag”, ai tha se sipas vlerësimeve fillestare, gjatë pandemisë, përqindja e njerëzve që punojnë nga shtëpia u rrit nga 12 në 25 për qind, kështu që tani janë të angazhuar në punë gjithsej rreth tetë milionë njerëz.