Shëndetësi

Mësojuani fëmijëve këto 5 gjëra kur janë të vegjël, që ata të jenë të lumtur të rritur

Në vitet e para të jetës, fëmija juaj merr një sasi të madhe informacioni nga mjedisi i tyre dhe e ruan atë.

“Truri i fëmijëve është si një sfungjer,” thonë disa njerëz.

Në fëmijëri, ato formojnë bazën për imazhin dhe gjuhën e tyre. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që në fëmijëri, të fiksohen disa leksione thelbësore për të ardhmen e fëmijës.

Bright Side na tregon një listë gjërash që duhet t’i mësoni fëmijëve që në fëmijëri, në mënyrë që kur të rriten të jenë të lumtur:

Një gjuhë të dytë

Një studim tregoi se fëmijët që mësojnë një gjuhë të dytë përshtaten më shpejt për të ndryshuar, kanë një kujtesë më të mirë dhe kanë një kuptim më të mirë të gjuhës në përgjithësi. Shtojmë këtu faktin se kur të rriten nuk do të kenë probleme për të komunikuar me pjesë të tjera të botës dhe do të kenë më shumë mundësi për karrierë.

Noti

Praktikimi i çdo aktiviteti fizik na lejon të jetojmë një jetë më të shëndetshme. Noti është i domosdoshëm për t’u mësuar, jo vetëm në situate ekstreme, por ndihmon edhe të forcojë gjymtyrët e fëmijëve. Noti gjithashtu ndihmon trurin tuaj të qëndrojë i shëndetshëm më gjatë, thotë një studim i botuar nga Qendra Kombëtare për Bioteknologji.

Kërcimi

Një studim i Universitetit Karlstad zbuloi se vallëzimi përmirëson performancën tek fëmijët hiperaktiv. Kjo i lejon ata të komunikojnë dhe të shprehin emocionet përmes trupit të tyre dhe me ndihmën e muzikës inkurajojnë kreativitetin, aftësitë sociale e motorike dhe ndërtojnë vetëbesim. Vallëzimi gjithashtu do t’i sjellë fëmijët tuaj më afër kulturave të ndryshme dhe do t’i bëjë ata të priren të jenë më të hapur dhe të kenë besim në trupat e tyre.

Pastrimi

Urdhri dhe higjiena janë të domosdoshme për jetën e çdo qenieje njerëzore. Përveç arsyeve praktike, të tilla si udhëheqja e një jete të shëndetshme, kjo ndihmon që proceset mendore të jenë më të strukturuara dhe të organizuara. Në Japoni, pastrimi i klasës dhe bankës personale është pjesë e arsimit shkollor.

Gatimi

Nëse gatuani me fëmijët, ju përmirësoni marrëdhëniet e tyre me ushqimin. Nëse i përfshini ata në përgatitjen e një pjate, ata do të jenë më të kujdesshëm kur të hanë dhe nuk do të konsumojnë ushqim “fast foodi”.