Opinione

“Kujt po i thuani urime për paga, të punësuarit në privat punojnë 48 orë në javë”

Analisti Agron Demi thotë se sot u aprovua Ligji për paga, ku edhe një herë sektorit publik ju rriten pagat, e sektori privat vazhdon me pagu këtë rritje.

Ai vlerëson se kjo vetëm me social0demokraci nuk ka lidhje.

Shkrimi i tij i plotë:

Kujt po ja bëjnë deputetët URIME?

2017:

-Të punësuarit në sektorin publik punojnë mesatarisht 32 orë në javë dhe në mesatare marrin pagë mujore prej 554 euro.

-Të punësuarit në sektorin privat punojnë mesatarisht 48 orë në javë dhe marrin pagë mesatare mujore prej 416 euro.

2019:

-Sot u aprovua Ligji për paga, ku edhe një herë sektorit publik ju rriten pagat, e sektori privat vazhdon me pagu këtë rritje.