Lajme

Kryesia e LDK’së përjashton nga gara në mënyrë arbitrare Abrashin e Borovcin

Për shkak të asaj që ndodhi dje në një nëndegë të degës së tretë të LDK’së, Kryesia e kësaj partie ka vendosur t’ua pamundësojë Arban Abrashit dhe Hazir Borovcit që të kandidojnë për kryetar.

Për shkak të asaj që ndodhi dje në një nëndegë të degës së tretë të LDK’së, Kryesia e kësaj partie ka vendosur t’ua pamundësojë Arban Abrashit dhe Hazir Borovcit që të kandidojnë për kryetar.

Sot është mbajtur mbledhja e kryesisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës, pas incidenteve që ndodhën në disa degë e që eskaluan edhe me dhunë. Në këtë mbledhje urgjente të thirrur nga kreu i partisë Isa Mustafa, pa praninë e mediave, u diskutua për ngjarjet e fundit që kanë ndodhur në kuadër të procesit të brendshëm zgjedhor që po mbahet tash e sa kohë. Me qëllim që t’i kthehet normaliteti procesit të zgjedhjeve brenda LDK-së, kryesia morri vendim që Hazir Borovci dhe Arban Abrashi, të përmendur në erën për kryetar të Degës III në Prishtinë, të tërhiqen nga për kryetar të Degës.

LDK ka konfirmuar se në këtë takim u diskutua situata e krijuar në disa degë të LDK’së gjatë procesit zgjedhor. Theks të veçantë i është kushtuar ngjarjeve të fundit në Degën III të Prishtinës, me ç’rast Kryesia e LDK’së rithekson se sjelljet e dhunshme dhe pamjet e tilla janë mënyra dhe metoda e papranueshme për LDK’në.

Për situatën e krijuar, Kryesia e LDK’së morri një vendim skandaloz duke përjashtuar nga gara Abrashin dhe Borovcin në mënyrë që t’i procesi zgjedhor i LDK’së të kthehet në normalitet.

Me pjesën e mbetur të procesit zgjedhor në Degën III është vendosur ta udhëheqë Kryesia Qendrore e LDK’së.

Arban Abrashit dhe Hazir Borovcit që të kandidojnë për kryetar.

Sot është mbajtur mbledhja e kryesisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës, pas incidenteve që ndodhën në disa degë e që eskaluan edhe me dhunë. Në këtë mbledhje urgjente të thirrur nga kreu i partisë Isa Mustafa, pa praninë e mediave, u diskutua për ngjarjet e fundit që kanë ndodhur në kuadër të procesit të brendshëm zgjedhor që po mbahet tash e sa kohë. Me qëllim që t’i kthehet normaliteti procesit të zgjedhjeve brenda LDK-së, kryesia morri vendim që Hazir Borovci dhe Arban Abrashi, të përmendur në erën për kryetar të Degës III në Prishtinë, të tërhiqen nga për kryetar të Degës.

LDK ka konfirmuar se në këtë takim u diskutua situata e krijuar në disa degë të LDK’së gjatë procesit zgjedhor. Theks të veçantë i është kushtuar ngjarjeve të fundit në Degën III të Prishtinës, me ç’rast Kryesia e LDK’së rithekson se sjelljet e dhunshme dhe pamjet e tilla janë mënyra dhe metoda e papranueshme për LDK’në.

Për situatën e krijuar, Kryesia e LDK’së morri një vendim skandaloz duke përjashtuar nga gara Abrashin dhe Borovcin në mënyrë që t’i procesi zgjedhor i LDK’së të kthehet në normalitet.

Me pjesën e mbetur të procesit zgjedhor në Degën III është vendosur ta udhëheqë Kryesia Qendrore e LDK’së.