Lajme

Kriza energjetike në Kosovë: Bie nga sistemi edhe Blloku A5

Problemet me furnizim me energji elektrike po vazhdojnë, pas “Kosovës B” sot ka rënë edhe “Blloku A5” i “Kosovës A”.

Përveç problemeve në “Kosovën B” ku jashtë prodhimit e ka një bllok prej 250 megavate orë energji elektrike, tani nga sistemi ka rënë edhe “Blloku A5” i “Kosovës A”

Derisa në dy blloqet tjera, A3 dhe A4 janë paraqitur probleme teknike.

Blloku A3 i “Kosovës A” aktualisht ka rrjedhje te hidrogjenit në gjenerator e po ashtu edhe ne Blloku A4 ka rrjedhje dhe telashe të tjera teknike, raporton Insajeri.org

Qytetarët e Kosovë tash e një muaj janë duke u përballur me reduktimet e rrymës.