Lajme

Kongresi i Radikalëve Serbë rizgjedh psikopatin Sheshel kryetar dhe bën thirrje për luftë

Me simbole e fjalime nacionaliste serbomëdha, në Hërtkovci, fshat në Vojvodinë nga i cili janë dëbuar me dhunë kroatët, është mbajtur Kongresi i dhjetë i Partisë Radikale serbe, njofton b92.

Në Kongres, kryetar i radikalëve sërish është zgjedhur Vojislav Shesheli, i njohur me qëndrimet e tij antishqiptare dhe dikur bashkëpunëtor i afërt i diktatorit Slobodan Milosheviq.

Tubimi më i lartë i radikalëve serbë filloi me ekzekutimin e himneve të Serbisë e të Rusisë.

Para fillimit u kënduan këngët “Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala”, “Sprem’te se, sprem’te”, (Kush po thotë, kush po gënjen që Serbia është vogël, Përgatituni, përgatituni), me të cilat ushtria, policia dhe forcat paramilitare serbe shkonin nëpër luftërat pushtuese nëpër ish-Jugosllavi e edhe në Kosovë.