LajmeMaqedoni

Komisioni i Venecias vendos: Gjuha shqipe “OK” në banknota dhe uniformat e policisë së Maqedonisë Veriore

Sapo u miratua raporti për ligjin për përdorimin e gjuhëve, Karakmisheva mbeti me gishtat në gojë, Osmani e bindi komisionin në Venecia, përcjell TS.

“Komisioni i Venecias sapo miratoi raportin për ligjin për përdorimin e gjuhëve. Në pika të shkurta:

– Komisioni nuk ka mandat për të vlerësuar kushtetueshmërine e ligjit, është çështje e mbrendshme e vendit; – Komisioni përshëndet zgjerimin e përdorimit të shqipes; – Komisioni vlerëson se përdorimi i shqipes në banknota dhe uniforma të ushtrisë është praktikë në disa vende të botës dhe nuk është në kundërshtim me normat ndërkombëtare; – Komisioni vlerëson se NDOSHTA për momentin administrata veçanërisht në gjyqsor nuk ka kapacitet për implementim të përpikt të ligjit andaj kërkon që të kemi fleksibilitet në këtë drejtim” ka shkruar Osmani nga Venecia.