Lajme

Knin: Kroatët shpalosin flamujt e UÇK-së dhe falënderojnë shqiptarët që mbrojtën Kroacinë

Veteranët e luftës kroate u mblodhën për të falënderuar në një mënyrë të veçantë të gjithë shqiptarët që luftuan përkrah kroatëve, për të mbrojtur Kroacinë në luftë me serbët.

Duke bartur flamujt e UÇK’së, dhe flamujt e veteranëve të luftës, ata parakaluan përmes Kninit, në një kolonë me motoçikleta, duke kujtuar Ditën e Krenarisë dhe Lavdisë, kur ata luftuan krah për krah në Kosovë dhe Kroaci kundër agresionit të Serbisë së Madhe.

Shumë shqiptarë kanë qenë pjesë e luftës në Kroaci gjatë fillimit të viteve 90’, duke u bërë pjesë e rezestencës kroate kundër serbëve. Ishte pikërisht Knini, një zonë e pushtuar nga serbët, të cilët e kishin shpallur edhe republikë, por që përmes një operacioni të forcave kroate, në fund ishte bërë e mundur që të çlirohej.