LajmeTë fundit

KDNJ prezenton anketën me qytetarët rreth dialogut Kosovë-Serbi

Këshilli për të Drejtat e Njeriut ka prezentuar të premten në sallën e OSBE-së në Bujanoc rezultatet e anketës që ka zhvilluar në kuadër të projektit „Keni të drejtë të dini çdo gjë rreth dialogut”.
Anketa është bërë në Preshevë, Bujanoc dhe Preshevë, duke shfrytëzuar metodat e rastit, me rreth 400 anketues, që është menduar për ofrimin e modeleve reprezentative dhe renditjen në baza etnike. Shqiptarët, serbët dhe romët janë radhitur sipas vendeve (urbane/rurale). Anketa u realizua gjatë periudhës janar-shkurt 2019.
Anketa është pjesë e projektit të mbështetur nga Ambasada e Zvicrës në Serbi.