Lajme

Gjeloshaj nga Mali i Zi: Nuk kemi marrë ofertë për të ardhur në pushtet

Shqiptarët në Mal të Zi nuk duan dhe nuk mund të jenë thjesht një zbukurim në kurorën e askujt, tha bartësi i listës shqiptare, Nik Gjeloshaj.

“Vetëm shqiptarët vendosin për shqiptarët, do të thotë, përfaqësuesit e tyre nga partitë shqiptare”, tha Gjeloshaj.

I pyetur nëse do ta pranonte ofertën për të ardhur në pushtet me një shumicë të re, Gjeloshaj u përgjigj se nuk kishte ende një ftesë zyrtare për të hyrë në pushtet.

Në çdo rast, ne nuk duam dhe nuk mund të jemi thjesht një zbukurim në kurorën e dikujt, i cili do të “provonte” strukturën pro-evropiane të një mazhorance”, tha ai për MINA.
Ai tha se mendon se votuesit e tyre nuk do të ishin shumë të kënaqur me një vendim të tillë.
“Sidoqoftë, nëse opozita aktuale bën një marrëveshje dhe ne marrim një ftesë, vendimi do të merret nga i gjithë koalicioni”, tha Gjeloshaj, duke shtuar se vendimi nuk do të duhet të presë për një kohë të pacaktuar.
Ai theksoi se shqiptarët duan marrëdhënie të mira me të gjitha kombësitë në Mal të Zi, se njerëzit janë të ndarë në njerëz dhe jo-njerëz, por, siç deklaroi ai, parimet politike janë të tilla që nuk ka kompromis rreth tyre, përcjell Telegrafi.
Duke folur për rezultatin e zgjedhjeve të fundit, ai tha se për shqiptarët, këto zgjedhje ishin më të suksesshme se në vitin 2016.
“Numri i mandateve është rritur me një, në vend të një deputeti të mëparshëm, ne do të përfaqësohemi me dy, ne kemi arritur një numër shumë më të lartë të votave, dhe sa i përket” gjerësisë “- ne jemi më mirë në terren. Deputetët tanë tani kanë mbështetjen e madhe te të gjithë kombi”, deklaroi Gjeloshaj.