Lajme

Dodik “sulmon” Kurtin: Ai po dëshiron monolog e jo dialog

Kryesuesi i Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës, Milorad Dodik ka thënë se “Kosova është një çështje e përgjithshme serbe dhe është çështja më e rëndësishme shtetërore në Serbi”.

Ai në një intervistë për Sputnikun rus deklaroi mes tjerash se “besojmë se Kosova është djepi i popullit tonë”.

“Kurti, i cili flet për kushtet për dialog, padyshim që dëshiron një monolog, dhe dialogu kërkon të paktën dy palë. Serbia ka një qasje të qartë – që Asociacioni I Komunave Serbe duhet të formohet. Historia shqiptare është ta parandalojë atë. Sigurisht, të huajt duhet të jenë neutral. Unë e di që rreth Kosovës ata duan ta thyejnë atë. Fakti që Biden dërgon një mesazh që thotë – “njohja e ndërsjellë” flet shumë për sa është humbur. Pavarësisht se është një nga udhëheqësit më të fuqishëm në botë , është një histori analfabete, duke pasur parasysh se Serbia nuk ka nevojë për njohje”.

“Kurti që sillet triumfalisht do të duhet të përballet me rrethana reale, me një kuazi-komunitet që në mënyrë të rreme paraqitet si shtet, por nëse do të bëhet zyrtarisht varet nga Serbia. Do të ishtë më mirë që ai të negocionte “, deklaroi Dodik