Lajme

Ditë historike: Kryeministri Haradinaj kështu e cilëson rritjen e rrogave shtetërore

Të gjithë duken të gëzuar, nga sektori publik. Kryeministri Ramush Haradinaj e ka cilësuar rritjen e rrogave si diçka historike, për punëtorët e sektorit privat, transmeton Gazeta Metro.

Ditë historike për punonjësit në sektorin publik. Sot për herë të parë Kosova u bë me ligjin e pagave, që vendosë rregull në sistemin e pagave dhe rreth 70 përqind të punonjësve në sektorin publik po e përjetojnë rritjen më të madhe të pagave të tyre ka thënë Kryeministri Ramush Haradinaj.

“Me kalimin e pakos së ligjeve për administratën shtetërore dhe për zyrtarët publik Kosova ka shënuar një arritje të madhe, duke përmbyllur një punë intensive të të gjitha institucioneve të vendit, në zbatim të programit të punës së Qeverisë, Planit Kombëtar për Zbatimin e MSA-së, Agjendës së Reformave Europiane dhe Strategjisë Kombëtare për Zhvillim”, ka nënvizuar ai.

Më teaj Haradianj ka falënderuar deputetët për përmbylljen e kornizës ligjore, që konsiderohet si shtyllë e shtetit dhe funksionimit të tij që i jep vendit qeverisje të mire, zhvillim ekonomik dhe sundim të ligjit, si dhe përafron Kosovën me Bashkimin Europian (BE).