Të fundit

Deputeti shqiptar në Serbi: Nuk po shohim ndikim pozitiv nga ‘Open Balkan’

Ende nuk po shohim ndonjë ndikim pozitiv nga marrëveshjet e “Open Ballkan”. Kështu u shpreh për Euronews Albania deputeti shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi.

Teksa komentoi nismën mes Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut, Kamberi tha se popujt e Ballkanit kanë nevojë për bashkëpunim qoftë politik apo ekonomik.

Por, ai theksoi se ka dilema tek qasja dhe serioziteti i Serbisë në një bashkëpunim serioz.

“Krahas idesë për Open Ballkan, Serbia në mënyrë zyrtare ka nisur edhe idenë e krijimit të botës serbe, që po krijon probleme ne Bosnjë”, u shpreh ai,

Kamberi shtoi se Serbia kërkon të ketë ndikim të madh në Ballkan