LajmeTë fundit

Daciq thumbon: Pranë meje shkruan Serbia,ndërsa pranë saj Vlora Çitaku

Përfaqësuesit e” institucioneve të përkohshme në Prishtinë” pësuan një debat në një sesion të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara,shkruan gazeta serbe “Blic”.

Kjo është pohuar nga Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë. Përkatësisht, anëtarët e Këshillit të Sigurimit dënuan unanimisht futjen e taksave mbi mallrat nga Serbia.

Ajo që, megjithatë, Serbia dhe serbët e Kosovës kanë nga ajo përmbysje, të cilin Këshilli i Sigurimit vendosi për të zvogëluar numrin e seancave për Kosovën, arsye e gjithë kësaja sipas Daçiq është se Prishtina nuk është duke dëgjuar as Amerikën , dhe ky është një vit vendimtar për të marrë një vendim mbi statusin e “krahinës sonë jugore”, ishin disa nga pëgjigjiet e Ivica Daçiqit, ministri i Punëve të Jashtme, i cili ishte i ftuar Jutanjeg program televiziv në Serbi.

Për ne është e rëndësishme që kjo temë të ruhet. Ky vit do të ketë tre seanca, dhe dy të ardhshëm. Pas fjalës sonë në seancën e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, kanë filluar të shfaqin nervozizëm të gjitha Shtetet që do të jetë goditje për Prishtinën. Të gjithë anëtarët, madje edhe amerikanët, jo vetëm Rusia dhe Kina, tha se nevoja për të shfuqizuar tarifat “, ka thënë Ivica Dacic.

Daciq komentoi mbi ecurinë e Ambasadores të Kosovës në Shtetet e Bashkuara, Vlora Çitakun, e cila kishte paraqitur në Këshillin e Sigurimit të OKB-së një sërë akuza kundër Serbisë.

Por Ministri i Punëve të Jashtme ka thumbuar Abasadoren Çitaku duke u shprehur se: “Serbia është përpara meje, dhe përpara Vlorës Čitakut”.